В молитву во время губительного поветрия внесены обращения к святым волгоградской земли

В соответствии с призывом священноначалия усиленно молиться специальной молитвой во время губительного поветрия и смертоносной заразы в Волгоградской епархии прихожане храмов, монастырей, учебных заведений возносят молитву келейно, дополняя ею утренние и вечерние молитвенные правила.
В текст молитвы во время губительного поветрия и смертоносной заразы внесены обращения к священномученику Николаю Попову, преподобной Арсении, игумении Усть-Медведицкой, святому благоверному великому князю Александру Невскому и Всем святым в земле Волгоградской просиявшим.
Верующие отмечают, насколько слова молитвы укрепляюще действуют на душу молящегося, когда они обращаются к благоутробию Божиему, и просят простить наши грехи, укрепить нашу веру и наше упование на Бога.

Бо́же Вели́кий и Вы́шний, Благоутро́бный и Человеколюби́вый Влады́ко, услы́ши нас недосто́йных рабо́в Твои́х, во мно́жестве ми́лости Твоея́ и низпосли́ нам по́мощь Твою́ во вре́мя наше́ствия боле́зни губи́тельныя на род челове́ческий, Твое́ю Кро́вию иску́пленный.

Ве́мы Го́споди, яко согреши́хом пред Лице́м Твои́м и грехо́м на́шим несть числа́ . Но умилосе́рдися и отврати́ от нас гнев Твой пра́ведный на ны дви́жимый. Не прогне́вайся на ны зело́, Ты бо рекл еси́, яко ра́дость быва́ет на небеси́ о еди́ном гре́шнице ка́ющемся. Приими́ ны́не и на́ше покая́ние, сле́зы и смире́нныя моли́твы возноси́мыя из глубины́ серде́ц на́ших пред святы́м олтаре́м Твои́м.

О́тче щедро́т, Бо́же вся́кого утеше́ния, укрепи́ ны моли́твами Преблагослове́нныя Влады́чицы на́шея Богоро́дицы, си́лою Честна́го и Животворя́щего Креста́, свята́го великому́ченика и цели́теля Пантелеи́мона, святого священномученика Николая пресвитера, преподобныя Арсении, игумении Усть-Медведицкой, святого благоверного великого князя Александра Невского и Всех святых в земле Волгоградской просиявших и прекрати́ боле́зненное пове́трие и отжени́ от нас вся́кую боле́знь и не́мощь, да изба́вльшеся от вся́кия напа́сти Руко́ю Твое́ю кре́пкою, порабо́таем Ти со вся́ким благодаре́нием. Да я́ко и ны́не причаща́ющеся Твоего́ неизглаго́ланнаго Человеколю́бия, пое́м и сла́вим Тя, Творя́щаго вели́кая и чу́дная, сла́вная же и изря́дная.

Я́ко Ты еси́ Исто́чник исцеле́ний, Бо́же наш, и Тебе́ сла́ву возсыла́ем, Отцу́ и Сы́ну, и Свято́му Ду́ху, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

(348)

Комментарии (0)

Нет комментариев!

Комментариев еще нет, но вы можете быть первым.

Оставить комментарий

Ваш e-mail опубликован не будет. Обязательные поля помечены *

Перейти к верхней панели